Der bliver jaget billige politiske point i debatten om Knudmosen, mener radikalt byrådsmedlem

Foto: PR-foto

Den verserende debat om det naturskønne område ved Knudmosen er for alvor kommet i fokus, efter at både borgmester Lars Krarup og flere byrådsmedlemmer de seneste dage har skrevet om emnet i lokale medier

I går bragte Herning Folkeblad et læserbrev af byrådsmedlem for Borgerlisten Ernst B. Knudsen, hvor han advokerer for at bevare området omkring Knudmosen. Nu reagerer Johs. Poulsen (B) nu på den linje, som Ernst B. Knudsen har valgt at lægge i debatten.

Johs. Poulsen mener, at debatten trænger til bedre oplysning og flere nuance, og at Ernst B. Knudsen løber med folkestemningen i et forsøg på at få medvind i en sag, som mange borgere er begyndt at interessere sig for.

”Borgerlisten er et parti med meninger om mange forskellige ting. Deres meninger ændres rigtig meget over tid, lidt afhængigt af folkestemningen, og det bliver aldrig nogensinde Ernst B. Knudsen, der kommer til at svinge taktstokken, i forhold til hvad resten af byrådet foretager sig”, siger han.

Kommuneplanen er blot første skridt på vejen

Kommuneplanen er ikke juridisk bindende, og meningen med den er, at den skal danne grobund for en offentlig debat og afslutningsvis en offentlig høring. Herefter vil embedsværket tage indsigelser fra offentligheden med i det videre arbejde. Den proces mener Johs. Poulsen, at Ernst B. Knudsen er med til at udvande.

”Jeg ser mest det læserbrev som et forsøg på at slå lidt billig, politisk mønt på at løbe med folkestemningen i en sag, som han kan se har en høj puls lige nu. Det har jeg ikke specielt meget sympati for”, siger Johs. Poulsen. 

Stemte selv for planen

Som en del af et enigt byråd var Ernst B. Knudsen selv med til at stemme den foreløbige kommuneplan igennem, som altså er den der indeholder forslaget om at placere det nye erhverv tæt på Knudmosen.
Johs Poulsen mener, at Knudsen på den måde tager afstand fra sig selv.

”Det, jeg synes, at Ernst B. Knudsen skulle gøre, er at afvente og følge debatten. Den dag der så skal træffes en politisk beslutning, bør han afveje synspunkterne, og finde det sted hvor snittet skal lægges”, siger Johs. Poulsen. 

Han mener heller ikke, at det er en strategi, som er særligt god, hvis man for alvor vil ændre noget politisk.

”Der findes folk i politik, der ikke kan lade være med at løbe de steder hen, hvor de tror, at de kan score nogle hurtige eller billige point, og det sjældent dem, der holder ret længe”, siger Johs. Poulsen.

Ernst B. Knudsen afviser overfor HedeNyt påstandene om, at han løber med folkestemningen og begrunder det med, at han har interesseret sig for sagen i flere år.  

Den offentlige høringsperiode løber indtil 8. april og er dermed sidste mulighed for at komme med ændringsforslag og indsigelser til planerne om erhvervsområdet ved Knudmosen.