Kommunen vedtager erhvervspraktik for folkeskolerne

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Byrådet har i dag på et udvalgsmøde vedtaget erhvervspraktik for de ældste klasser i folkeskolerne. Det sker i forlængelse af kommunens ambition om, at flere unge ud på erhvervsuddannelserne.

Vi bragte i går historien om, at Herning Kommune har planlagt at få flere unge ud på erhvervsuddannelserne. Et af de væsentlige forslag var genetableringen af erhvervspraktikken i folkeskolerne. Det forslag blev i dag vedtaget i Børne- og Familieudvalget.

”Jeg kan med glæde sige, at forslaget blev vedtaget med bred enighed i udvalget,” lyder det fra Anne Mette Bang Rasmussen (V), formand for Børne- og Familieudvalget.

På mødet diskuterede de også de nye uddannelsesmål for Herning Kommune. Her kunne formanden dog ikke løfte sløret for, hvordan tallene vil se ud næste år. Det bliver først offentliggjort den 31. marts. Hun kunne dog fortælle, at tallene fra sidste år lå nogenlunde på niveau med dem i år.

Indføres næste år

Erhvervspraktikken skal indføres ved starten af næste skoleår. Samtidig bliver der fra kommunen lagt op til, at skolerne selv lokalt beslutter, hvornår på året det passer bedst med praktikken. Så længe det foregår i enten 8. eller 9. klasse – eller endda begge årgange.

”Vores politiske holdning er, at man som minimum én gang i folkeskolen skal i praktik,” udtaler Anne Mette Bang Rasmussen.

Ifølge den vedtagne dagsorden skal praktikken vare i tre dage og kommer til at afspejle brobygningsstrukturen på de gymnasiale ungdomsuddannelser. De videre tiltag for at få flere unge på erhvervsuddannelserne konkretiseres først på et senere temamøde.