Leder: Borgmesteren skal passe på sin autoritet

Foto: Privat

Debatten om et fremtidigt erhvervsområde i Knudmosen er alvor sat i gang i Herning Folkeblad, der i løbet af ugen har bragt op til flere debatter fra de modstridende parter. En hovedanke fra kommunens side er, at borgerinitiativets navn i sig selv er faktuelt forkert, fordi erhvervsområdet ikke skal ligge i selve Knudmosen. Problemet i dette påpeges også i Herning Folkeblad af debatredaktør Jacob Hove. Det vil jeg ikke anfægte.

Til gengæld er jeg overrasket over, hvor voldsomt og med hvor stærke midler Herning Byråd svarer igen på borgernes initiativ. Det virker omfattende at indblande selveste borgmesteren i en konflikt, der kun har eksisteret i en kort periode. 

Først og fremmest får det mig til at tænke, at sagen må være særligt vigtig for kommunen. Men derudover giver det mig et indtryk af et byråd, hvor Venstre sidder meget sikkert på tronen, og hvor man ikke er vant til, at borgerne gør modstand.

Jovist, det kan være fremmende for forståelse og gennemslagskraft at sætte borgmesterens navn på et debatindlæg. Især hvis man gerne vil mane andre påstande til jorden. Men jeg kan bekymre mig for, om det kan give ham mindre troværdighed på længere sigt. Hvad vil han gøre den dag, hvor der virkelig er brug for autoritetens stemme, men hvor borgerne ikke længere tillægger hans ord den samme alvor?