Trods flere overfald er borgerne ikke bekymrede

(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

I går aftes blev en 15-årig dreng overfaldet med knivstik på Torvet i Herning. Det betyder, at der er sket tre voldelige episoder med knivstikkeri indenfor et halvt år. Størstedelen af borgerne i kommunen er ikke bekymrede.

Først blev en 20-årig mand anholdt for et sammenstød mellem ham og to andre. Det skete i juli, hvor to personer blev ramt af knivstik. I onsdags ved sygehuset blev en 21-årig mand overfaldet og stukket i ryggen fem gange. Og senest i går ved Torvet blev en 15-årig dreng overfaldet. Ifølge patruljens vurdering blev han også udsat for knivstik, fortæller politikommissær fra lokalpolitiet, Henning Præstegaard, til HedeNyt.

Men det er umiddelbart ikke noget, som bekymrer størstedelen af borgerne i Herning. Freyr Eyfell Ragnarsson har boet omkring Herning i 25 år, og hun fortæller, at det ikke bekymrer hende.

’’Jeg bevæger mig rundt i byen, som jeg altid gør’’, fortæller Freyr.

Lokalpolitiet i Herning nedkæmper disse overfald med en beredskabspatrulje, som er massivt til stede i Herning og omegn. Deres såkaldte flexpatrujler forsøger at trække på deres kontakter i det kriminelle miljø, så de kan få indhentet oplysninger i håb om at forebygge overfaldene.  

Politiet fortæller, at borgerne ikke skal være bekymrede
Helle er ligeledes heller ikke bekymret. Hun er bosat tæt på et socialt udsat boligområde i Herning.

’’Det er nogle små drenge, som forsøger at lege store drenge’’, udtaler hun. ’’Det er ikke tilfældige mennesker, der bliver slået ned på gaden. Det er jo grupperinger’’.

Den forklaring bliver bakket op af politikommissæren. Han mener ikke, borgerne bør være bekymret for overfald, når de bevæger sig rundt i byen.

’’Der er ikke noget, der tyder på, at det er borgervendt kriminalitet. Det er grupperinger, som støder sammen’’, fortæller han.

Hold øje med hvad der sker, men bland jer ikke i konflikten
Herninggenseren Monika er dog bekymret for sine unge børn. Blandt andet hendes søn som snart skal færdes i bybilledet og have lov til at være ung.

’’Hvad kan han lokkes ud i? Hvad hvis han siger fra? Næstefter er han måske død. Jeg ved godt, det er det værste scenarie. Jeg er god til at male fanden på væggen, men jeg synes da, det er bekymrende’’, udtaler Monika.

Politikommissær Henning Præstegaard fortæller, at hvis man ser grupperinger, som er i konflikt med hinanden, så bør man holde afstand og lade være med at opsøge det og blande sig i det. Han opfordrer dog borgerne til at være gode vidner.

’’Jeg opfordrer dem til at holde øje med, hvad der måtte ske. De skal være nogle gode vidner fremfor at gå direkte ind i en involvering i sagen. Men de må gerne holde øje og tage billeder, hvis de kan komme afsted med det’’.

HedeNyt kender identiteten på Helle og Monika, der udtaler sig i artiklen. De ønsker ikke at fremgå med efternavn.