Fra fodboldstøvler til det danske kvindelandshold i håndbold

Med sine kun 21 år kan den unge herninggenser Line Mai Hougaard nu også snart krydse A-landsholdet af på CV’et

Til dagligt finder vi hende på fløjen i Herning-Ikast, efter at hun i 2020 er vendt tilbage til hjembyen Herning efter et par år i både TTH Holstebro og Randers HK.

Det lå ellers ikke i kortene fra barnsben, at Line Mai skulle blive en stor håndboldspiller. Interessen for både fodbold og springgymnastik var større. Faktisk var det kun, fordi veninderne fra klassen, i en alder af 7-8 år, startede til håndbold, at hun også fik lysten til at få en håndbold mellem hænderne.

Privat foto: Her ses Line, da hun netop er startet til håndbold

Fodboldstøvlerne blev skiftet ud med håndboldsko, stille morgener blev skiftet ud mere flere ugentlige morgentræningssessioner, og derfra tog det fart. I 7. klasse startede hun i Herning Elite, som var en skole med talentklasser fra 7.-9.

I en alder af kun 15 år trak Line Mai teltpælene op og flyttede på Sportscollege i Holstebro, og allerede i 2016 skrev hun kontrakt med TTH Holstebro, hvor hun som 17-årig fik debut på deres ligahold.

Den danske landstræner, Jesper Jensen, øjnede hende dog først, da hun begyndte at vise sine talenter frem for klubben Randers HK.

 ”Hun begyndte at gøre det godt, lave mål og spille sig godt ind deroppe,” siger han.   

Et glædeligt opkald fra den assisterende landstræner

I dag har hun gjort stort indtryk på landstræneren, og da han grundet et afbud fik en ekstra plads til landsholdssamlingen, får hun nu chancen for at vise sig frem på landsholdet.

”Jeg var virkelig glad! Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre efter Lars, assisterende landstræner, havde ringet. Jeg sad faktisk i bilen på vej til træning, da han ringede, så jeg skulle lige holde ekstra godt fat i rattet,” fortæller Line Mai.  

Privat foto

Kanterne på diamanten kan stadig slibes

Selv med foden inde på landsholdet er hun ikke sikret en plads. I første omgang må hun nøjes med 3 dage i landsholdslejren, når de drager til samling i Glostrup.

”Hun har nogle ulemper i hendes størrelse, i forhold til nogle defensive forpligtelser”, siger Jesper Jensen.

Landstræneren peger dog på, at blandt andet hendes afslutninger og den offensive del er en af de steder, hvor hun fremhæver sig selv. Selv ser hun landsholdssamlingen som en mulighed for at udvikle sig.

”Jeg håber at få en masse god træning, udnytte de tre dage til at suge alt til mig og selvfølgelig gøre det så godt, som jeg overhovedet kan. Måske finde ud af, hvilke punkter, man stadigvæk kan udvikle sig mere på, for at komme endnu tættere på,” fortsætter hun.

En ung pige med store drømme

Med debut i ligaen og Final4 med TTH som 17-årig, en bronzemedalje med U19 ungdomslandsholdet og EHF-debut for Herning Ikast Håndbold er Line Mai ikke i tvivl, der er flere drømme at hente.

”Drømmemålet er helt sikkert A-landsholdet, samt at nå så langt som jeg overhovedet kan indenfor håndbolden. Hele tiden stræbe efter at kunne blive bedre eller nå længere. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at spille i udlandet for en topklub,” siger hun.