Kulturformand om ny kulturaftale: Vi løfter i flok

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Herning Kommune har indgået en ny kulturaftale med syv andre kommuner. Det har man gjort for at forbedre kulturaktiviteterne for børn og unge.

Af Mohamed Abdurazzaaq

I Herning Kommune er man rigtig stolte. Kommunen har nemlig indgået en ny kulturaftale med syv andre kommuner. Der er henholdsvis tale om Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Varde kommune.

”Det er en glædelig nyhed, kultur er jo et af de punkter, der virkelig udvikler mennesket,” siger Johs. Poulsen, medlem af Herning byråd og formand for kultur -og fritidsudvalget.

Formålet med kulturaftalen er, at de syv kommuner i de næste fire år skal samarbejde på en lang række områder inden for kulturlivet.  

”Ideen er at være udviklingsorienteret, så børn og unge har mange flere muligheder i kulturlivet,” siger Johs. Poulsen.

Forenet alle kræfterne

Ifølge Johs. Poulsen, der er formand for hele projektet, så handler kulturaftalen også om at gøre unge mennesker interesserede i kultur.

”Børn skal have en chance for at udvikle sig kulturelt og have gode erfaringer med kulturlivet, fordi kultur er dannende,” siger han.

For at opnå dette mål har Herning Kommune i samarbejde med de andre kommuner involveret et hav af allerede eksisterende kulturinstitutioner såsom biblioteker, museer, teatre og musikskoler. 

”Vi har simpelthen forenet alle vores kræfter, ideer og økonomi ved at samarbejde bredt. Vi løfter i flok” siger Johs. Poulsen.

Kultur i børnehøjde

En af de tiltag som Herning Kommune især vil gøre brug af, er det, som Johs. Poulsen kalder for ”kultur i børnehøjde”.

”Vi har lavet nogle specifikke programmer til børn og unge, hvori de kan arbejde og udvikle nogle af de talenter de allerede har,” siger han og tilføjer:

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

”Det kan være nogle, der er glade for at spille musik, tegne eller andre former for kreativitet. Her vil vi målrettet lave initiativer for at give børnene de bedste muligheder.”

Det længe ventede svar

Kulturaftalen mellem de otte kommuner finansieres af både kommunerne og staten. Så selvom der har været styr på alle detaljerne, har man fra kommunernes side ventet på grønt lys fra kulturministeriet, eftersom en del af kulturaftalen er statsfinansieret. Men det skal man ikke mere.

”Kulturministeren har underskrevet og godkendt kulturaftalen, så nu er det en kendsgerning”, siger Johs. Poulsen.